&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Over mij

Ik ben Lijanne Wiebing, van jongs af aan heb ik een passie voor honden.
Toen ik 5 jaar oud was kregen we Perro, een Jack Russel Terriër pup. Dit was mijn beste vriendje. Vanaf dat ik 7 jaar was ben ik met hem gaan trainen. Ik ben zelf gaan nadenken over hoe ik Perro iets kon leren zonder daarbij dwang te gebruiken. Dit vond ik zo geweldig leuk dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken.

Na de middelbare school heb Ik de opleiding Ondernemen, Dier en Gedrag op het Helicon in Velp gevolgd, waarvoor ik in 2016 het diploma heb behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik op verschillende plekken stage gelopen o.a. in dierenpensions, bij Hulphond Nederland, twee schapenboerderijen en in Zuid Afrika. Bij Hulphond Nederland kwam ik erachter dat ik mensen wil helpen met behulp van honden. Dit natuurlijk allemaal met het welzijn van de hond voorop.

In 2016 ben ik Hondigheid begonnen. Momenteel ben ik ook werkzaam als instructeur bij Hulphondenschool De CLiCK en Hondenschool Kersten.

www.de-click.nl
www.hondenschoolkersten.nl 

Nog steeds actueel

In 2017  heb ik modules 1 en 2 van de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie beaald. Ook volg ik cursussen en ga regelmatig naar lezingen, zoals die van Frans de Waal, over het gedrag van dieren. Hierdoor blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Over Lonka

Tijdens mijn eerste stage in een dierenpension kwam ik Lonka tegen. Lonka  is erg goed met lichaamstaal van honden en helpt mij regelmatig met privé-trainingen. Bijvoorbeeld bij puppy’s die andere honden spannend vinden of juist bij een brutale puber. Zij verteld door middel van haar gedrag wat de intenties zijn van de andere hond, waardoor ik goed op de situatie kan inspelen. Lonka is eigenlijk een soort collega van mij.

Contact

info@hondigheid.nl

KVK- Nummer: 67291392
BTW- Nummer: NL002309025B31

Volg ons