&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

 

Wie ben ik

Ik ben Lijanne Wiebing, geboren in 1994 en in 2016 ben ik met “Hondigheid” gestart.
Toen ik 5 jaar oud was kregen we thuis een Jack Russel Terriër pup, Perro genaamd. Dit was mijn beste vriendje en vanaf dat ik 7 jaar was ben ik met hem gaan trainen. Ik ben zelf gaan nadenken over hoe ik Perro iets kon leren zonder dat ik daarbij dwang hoefde te gebruiken.

Ik heb de opleiding Ondernemen, Dier en Gedrag op het Helicon in Velp gevolgd, waarvoor ik in 2016 het diploma heb behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik op verschillende plekken stage gelopen o.a. in dierenpensions, bij Hulphond Nederland, twee schapenboerderijen en in Zuid Afrika. Bij Hulphond Nederland kwam ik erachter dat ik mensen wil helpen met behulp van honden. Dit natuurlijk allemaal met het welzijn van de hond voorop.

Ik kreeg al snel na het slagen voor mijn opleiding het aanbod om les te gaan geven op Hondenschool Kersten. Dit doe ik vanuit “Hondigheid”. Ik geef hier drie avonden les in de week, met veel plezier.

www.hondenschoolkersten.nl

 

Rond dezelfde tijd dat ik het aanbod kreeg om op de Hondenschool te gaan werken kreeg ik ook het aanbod om te gaan werken bij Hulphondenschool De CLiCK. De Click is een unieke hulphondenschool die geen hulphonden opleidt voor mensen met een beperking, maar dit (al vanaf 1998) samen met de mensen met een beperking (de deelnemers) doet. Het team van Hulphondenschool de CLiCK, bieden de deelnemers en de (geplaatste) hond een teamtrainingsprogramma op maat. Tijdens de teamtraining leidt de deelnemer zelf de hond op tot hulphond, in zijn eigen thuissituatie. Daarbij krijgen zij deskundige begeleiding van een instructeur. Zij zijn dus vanaf stap één 100% betrokken en maken samen met hun hond het hele leerproces door.
www.de-click.nl

Naast mijn opleiding “Ondernemen, Dier en Gedrag” ben ik in 2017 met de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie begonnen. Inmiddels heb ik module 1 en 2 behaald. Ook volg ik zo nu en dan lezingen over het gedrag van dieren en die nieuwe ontwikkelingen daarin, zoals lezingen van Frans de Waal. 

Tijdens mijn eerste stage in een dierenpension kwam ik onze tweede hond tegen, Lonka genaamd. Lonka is een teefje uit Portugal, zij is erg goed met lichaamstaal van honden en helpt mij dus ook zo nu en dan met privé-trainingen. Bijvoorbeeld bij puppy’s die andere honden spannend vinden of juist bij een brutale puber. Zij verteld door middel van haar gedrag wat de intenties zijn van de andere hond. Oftewel Lonka is eigenlijk een soort collega van mij. Daarnaast heb ik thuis nog twee andere honden genaamd Migo en Poedel. Perro is op de mooie leeftijd van 16 jaar overleden.

Van links naar rechts, Migo, Poedel en Lonka

Heb je nog vragen neem dan gerust contact met me op.

Contact

T: 06 36306146
E: info@hondigheid.nl

kvk- nummer: 67291392
btw- nummer: NL216444512B01